Асхананың тазалығын және тамақтың сапасын қадағалауы
15.02.2022 жылы бракераж комиссиясының мүшелері мектеп асханасының жалпы санитарлық жағдайы, келген азық-түліктің сапасы, дайын өнімнің сапасы, тамақтың салмағын тексерді. Мектеп медбикесі әзірленіп жатқан тағамдардың дәмін тартып көрді және асхананың санитарлық жағдайын тексерді. Директордық тәрбие ісі жұмысының орынбасары А. Тургумбаева асхананың тазалығы мен азық-түлік сертификат жарамдылықтарын және асхана тоңазытқыштарының жұмыс істеп тұрғанын және азық-түліктердің сақталуын қарады. Әлеуметтік педагог әзірленіп жатқан тағамдар ас мәзірге сай беріліп жатқандығын тексерді.
Ас мәзірі
Пісірілген тауық еті – 90г.
Гарнир:піскен қарақұмық – 130г.
Балғын қиярдан салат – 50г.
Ряженка (айран) – 150г.
Печенье – 25г.
Нәтиже: санитарлық жағдайы қанағаттанарлық,тамақ үлестері нормаға сай,ешқандай ереже бұзушылық көзге түспеді.Ыдыстарда кетік,сызат жоқ.Тамақтану барысында ескерту болған жоқ.Оқушылар берілген тамақты жақсы ішіп жатты.